Politie: er zijn verschillende Facebook verzoeken in omloop, bekijk ze goed, deel dit en accepteer ze NIET

Als je een vriendschapsverzoek op Facebook krijgt van iemand die je niet kent, wees dan alsjeblieft voorzichtig. Dit kan namelijk het begin zijn van een oplichtingspraktijk, waarbij ze je veel geld afhandig kunnen maken!

Het is één ding dat je misleid wordt, maar daar blijft het helaas niet bij voor deze oplichters. Ze kunnen namelijk ook nog eens jouw Facebook en Instagram foto’s gebruiken om andere mensen op te lichten zonder dat je daar ook maar enig idee van zult hebben.

De 28-jarige Vanessa kreeg hier helaas ook mee te maken. Haar foto’s van Instagram en Facebook werden gestolen, en gebruikt om andere niks vermoedende mensen op te lichten. Nadat haar dit is overkomen probeert ze er nu alles aan te doen, om ervoor te zorgen dat ook jou dit niet overkomt!

Het accepteren van vriendschapsverzoeken op Facebook van mensen die je niet kent, zouden verwoestende gevolgen kunnen hebben, zelfs als deze persoon er nog zo betrouwbaar uitziet.

Deze oplichters maken gebruik van een truc die ervoor kan zorgen dat ze toegang krijgen tot jouw geld. Ze maken een Facebookaccount aan onder een valse identiteit, waarbij ze de foto’s van andere mensen gebruiken onder een valse naam. Ze gebruiken meestal de foto’s van een aantrekkelijke vrouw, soms schaars gekleed, om ervoor te zorgen dat veel mensen hun vriendschapsverzoek accepteren.

De vreemde die jou een vriendschapsverzoek op Facebook stuurt kan misschien veel vrienden op Facebook hebben, en er echt uitzien. Maar hun account is ervoor gemaakt om mensen te misleiden.

één van de mensen die erg geschrokken was toen ze erachter kwam dat haar identiteit gestolen was, was de 28-jarige Vanessa Cork uit Ierland. Op een dag benaderde een man haar, en vroeg aan haar of ze Ellie Reed heette. Toen ze die naam later die dag opzocht op Facebook, kreeg ze de schrik van haar leven.

“Ik zocht op de naam Ellie Reece op het internet, en kwam een Facebookaccount tegen waarop al mijn foto’s van Facebook en Instagram stonden,” zei ze.

Vanessa zocht contact met een paar mannen die onder de foto’s hadden gereageerd, en wat tot haar verbazing bleek, was dat deze mannen allemaal één voor één dachten dat ze een relatie met deze ene “Ellie Reece” hadden. Veel van deze mannen hadden zelfs naaktfoto’s van zichzelf naar deze oplichters gestuurd.

Oplichters sturen vaak massaal vriendschapsverzoeken op Facebook de deur uit, om zoveel mogelijk mensen op te kunnen lichten. Deze nepaccounts kunnen zelfs fotos van jou en je kinderen bevatten! Deel dit bericht alsjeblieft, ter bescherming van je vrienden en geliefden!

Scroll naar boven