Nieuw onderzoek toont aan dat je NOOIT kokosolie in je eten moet gebruiken!

Kokosolie is in de afgelopen paar jaar een ware food trend geworden, doordat het bijna op alle vlakken gezond zou zijn. Vele huishoudens hebben hierdoor dan ook hun traditionele vetten zoals boter en olijfolie vervangen door kokosolie. Mocht jij één van die mensen zijn die deze gezonde en exotische olie opgenomen heeft in het dagelijkse …

Nieuw onderzoek toont aan dat je NOOIT kokosolie in je eten moet gebruiken! Lees verder »

Kokosolie is in de afgelopen paar jaar een ware food trend geworden, doordat het bijna op alle vlakken gezond zou zijn. Vele huishoudens hebben hierdoor dan ook hun traditionele vetten zoals boter en olijfolie vervangen door kokosolie.

Mocht jij één van die mensen zijn die deze gezonde en exotische olie opgenomen heeft in het dagelijkse voedingspatroon – dan zou je hier toch nog maar eens goed over na moeten denken. De “American Heart Association” heeft een onderzoek gepubliceerd waarin er een heel controversieel beeld van het gebruik van deze olie wordt geschetst.

Het onderzoek dat gebaseerd is op zeven proeven, toont aan dat kokosolie het zogenaamde “slechte cholesterol” (LDL) verhoogt. Uit deze zeven proeven kwamen allemaal identieke resultaten.

Het onderzoek toont aan dat er geen verschil is tussen het gebruiken van kokosolie of anderen vetten, die vaak als ongezond worden gezien vanwege het hoog verzadigd vetpercentage.

Uit dit onderzoek blijkt zelfs dat kokosolie juist een hoger gehalte van verzadigde vetzuren bevat dan boter of dierlijke vetten.

De “American Heart Association” adviseert daarom nu ook om geen kokosolie te gebruiken:

“Omdat kokosolie het LDL cholesterol niveau verhoogd, wat weer een oorzaak is van hart- en vaatziekten, en het geen bekende positieve effecten heeft, raden wij het af om kokosolie te gebruiken,” zo blijkt uit het onderzoek.

Frank Sacks, één van de auteurs van het onderzoek, vraagt zich zeer sterk af hoe de claim dat kokosolie een gezond alternatief voor anderen oliën en vetten zou zijn vandaan komt.

Wil je dit artikel verder lezen? Klik dan op volgende pagina!

15585

ONTVANG DE NIEUWSTE & BESTE TIPS ALS EERSTE!

Krijg de beste Tips, Tricks & Life Hacks direct in je mail!

15856
15585

GRATIS DE NIEUWSTE & BESTE TIPS! 

Krijg de beste Tips, Tricks & Life Hacks direct in je mail!

15856
Scroll naar boven