Met deze handige tip is jouw ananas ALTIJD mierzoet. Smullen maar!

Houdt jij ook zoveel van ananas als ik dat doe? Of het nou ananassap is, of gewoon als tussendoortje, deze vrucht staat nog steeds bovenaan mijn lijstje met favoriete fruitsoorten. Het enige probleem is dat ananassen stoppen met rijpen op het moment dat je ze gesneden hebt. De smaak zal na het snijden nooit meer …

Met deze handige tip is jouw ananas ALTIJD mierzoet. Smullen maar! Lees verder »

Houdt jij ook zoveel van ananas als ik dat doe? Of het nou ananassap is, of gewoon als tussendoortje, deze vrucht staat nog steeds bovenaan mijn lijstje met favoriete fruitsoorten.

Het enige probleem is dat ananassen stoppen met rijpen op het moment dat je ze gesneden hebt. De smaak zal na het snijden nooit meer hetzelfde worden als dat je het vers eet. Althans, dat WAS het probleem. Je kan namelijk met slechts 3 stappen ervoor zorgen dat je ananas NOG zoeter wordt. Het is erg makkelijk, kijk maar eens mee.

anannas

Het is een kwestie van slechts 3 eenvoudige stappen:

– Snijdt de bovenkant van de ananas eraf
– Leg de ananas ondersteboven op een bord, met het gesneden stuk onder
– wikkel het geheel in aluminium folie of plastic folie. Laat deze 2 tot 3 dagen in de koeling staan

Maar waarom is dit zo effectief?

Het antwoord is simpel: Zwaartekracht! De ananas is het rijpst, en dus het zoetst aan de kant waar de ananas vastzat aan de plant. Als je deze dus omgekeerd op een bord legt zullen de zoetste stoffen die in de vrucht zitten zich over het oppervlak verspreiden. Dit heeft alleen even tijd nodig, dus nog even geduld!

Geniaal als je het mij vraagt! Ga jij dit ook thuis uitproberen? Laat het ons weten in de reacties, en vergeet deze handige tip zeker niet te DELEN met al je vrienden en familie op Facebook!

15585

ONTVANG DE NIEUWSTE & BESTE TIPS ALS EERSTE!

Krijg de beste Tips, Tricks & Life Hacks direct in je mail!

15856
15585

GRATIS DE NIEUWSTE & BESTE TIPS! 

Krijg de beste Tips, Tricks & Life Hacks direct in je mail!

15856
Scroll naar boven