Ze verbrand laurierblaadjes in huis. Wat er 10 minuten later met de stemming gebeurt? GEWELDIG!

Sommige plekken hebben nou eenmaal een prettige uitstraling. Maar de uitstraling is niet alles wat een plek bijzonder maakt. De geur speelt hier vaak een belangrijke rol bij. Het kan goed zijn dat in veel gevallen laurierblaadjes hier een belangrijke rol in spelen. De bladeren van de laurier worden niet alleen gebruikt bij het koken, …

Ze verbrand laurierblaadjes in huis. Wat er 10 minuten later met de stemming gebeurt? GEWELDIG! Lees verder »

Sommige plekken hebben nou eenmaal een prettige uitstraling. Maar de uitstraling is niet alles wat een plek bijzonder maakt. De geur speelt hier vaak een belangrijke rol bij.

Het kan goed zijn dat in veel gevallen laurierblaadjes hier een belangrijke rol in spelen. De bladeren van de laurier worden niet alleen gebruikt bij het koken, maar hebben nog veel meer gebruiksmogelijkheden.

De geur van laurier heeft een rustgevende werking. De Romeinen en Grieken gebruikten duizenden jaren geleden al laurier vanwege de genezende eigenschappen van het kruid. De bekende kransen van laurier waren voor de Romeinen een overwinningssymbool.

geur1

Laurierblaadjes werken niet alleen rustgevend, maar ook pijnstillend en hebben meerdere eigenschappen voor medische doeleinden. Laurier olie is bijvoorbeeld een essentiële olie en bevat een stofje dat goed is voor de luchtwegen. Wij gebruiken het vaak bij het koken, om net nog even dat extra smaakje te geven aan bijvoorbeeld vleesgerechten.

In de volgende video worden enkele blaadjes laurier verbrand in een wierookbrander. Er wordt gebruikt gemaakt van een klein wierookkooltje, dat eerst wordt aangestoken. Je kunt deze in kleine rolletjes kopen, maar je kunt ook een stuk van een BBQ blokje gebruiken. De laurier moet goed droog zijn, pas dan branden de bladeren goed door.

Ga jij dit ook uitproberen? Laat het ons weten in de reacties!
15585

ONTVANG DE NIEUWSTE & BESTE TIPS ALS EERSTE!

Krijg de beste Tips, Tricks & Life Hacks direct in je mail!

15856
15585

GRATIS DE NIEUWSTE & BESTE TIPS! 

Krijg de beste Tips, Tricks & Life Hacks direct in je mail!

15856
Scroll naar boven