Gooi je koffiedik niet weg voordat je deze 15 handige manieren ziet wat je er allemaal mee kunt!

3. Maak je eigen geur ballen. Alles wat je nodig hebt om je eigen geur ballen te maken zijn een panty of kousen, en wat koffiedik. Doe wat koffiedik in een panty/kousen, en bind dit stevig vast. Nu is het klaar voor gebruik en kun je het in huis hangen of zelfs in de auto. …

Gooi je koffiedik niet weg voordat je deze 15 handige manieren ziet wat je er allemaal mee kunt! Lees verder »

3. Maak je eigen geur ballen.

Alles wat je nodig hebt om je eigen geur ballen te maken zijn een panty of kousen, en wat koffiedik. Doe wat koffiedik in een panty/kousen, en bind dit stevig vast. Nu is het klaar voor gebruik en kun je het in huis hangen of zelfs in de auto.

4. Voorkom slakken.

Slakken houden ervan om je tuin binnen te dringen, en vooral in de zomer. Om dit te verhelpen kun je koffiedik in je tuin strooien. De zuurgraad van het koffiedik zal ervoor zorgen dat de slakken op een veilige afstand blijven.

1

5. Verdubbel je oogst.

Sommige planten gedijen op koffiedik, vooral omdat de koffiedik ervoor zorgt dat bepaalde insecten afgeweerd worden. Als je wortels of radijsjes plant, meng dan de zaadjes met koffiedik en plant ze vervolgens. Insecten zullen hierdoor uit de buurt blijven, en je zult instaat zijn om twee keer zoveel gezonde groenten te oogsten.

6. Trekt wormen aan.

De meeste van ons zitten niet te wachten op wormen. Maar wormen zijn erg goed voor je tuin. Wormen houden erg veel van koffiedik, en zal daardoor helpen met het beluchten van je tuin.

7. Maak je eigen speldenkussen.

Om een speldenkussen te maken, pak wat overgebleven stof, vul het met koffiedik, en naai het dicht. Nu ben je klaar om je naalden erin te steken. Een groot voordeel hiervan is dat het koffiedik ervoor zal zorgen dat je naalden niet gaan roesten.

8. Versterk je compost.

Compost kan zijn werk beter verrichten op het moment dat het veel stikstof bevat. Gelukkig is er nu simpele een manier om extra stikstof toe te voegen aan je compost. Voeg gewoon wat koffiedik toe aan je compost, en je zult het resultaat snel merken.

Wil je dit artikel verder lezen? Klik dan op volgende pagina!

15585

ONTVANG DE NIEUWSTE & BESTE TIPS ALS EERSTE!

Krijg de beste Tips, Tricks & Life Hacks direct in je mail!

15856
15585

GRATIS DE NIEUWSTE & BESTE TIPS! 

Krijg de beste Tips, Tricks & Life Hacks direct in je mail!

15856
Scroll naar boven