Ken je dat, je wordt s’nachts wakker en je kan je niet bewegen? Dan gebeurt er DIT met je lichaam…

Je denkt dat je wakker bent, maar ben in plaats daarvan niet aan het dromen? Je wordt achtervolgd of je valt, maar je kunt je gewoon niet bewegen. Wat gebeurd er?! Je hebt ervaart waarschijnlijk een instantie van slaapverlamming. Slaapverlamming is een vreemde en angstaanjagende ervaring die bijna iedereen wel eens heeft meegemaakt in zijn …

Ken je dat, je wordt s’nachts wakker en je kan je niet bewegen? Dan gebeurt er DIT met je lichaam… Lees verder »

Je denkt dat je wakker bent, maar ben in plaats daarvan niet aan het dromen? Je wordt achtervolgd of je valt, maar je kunt je gewoon niet bewegen. Wat gebeurd er?! Je hebt ervaart waarschijnlijk een instantie van slaapverlamming. Slaapverlamming is een vreemde en angstaanjagende ervaring die bijna iedereen wel eens heeft meegemaakt in zijn of haar leven – maar wat betekent het?

slaapverlamming1

Slaapverlamming is wanneer je het gevoel hebt dat je je bewust bent, maar je niet in staat bent om je te bewegen. Je bent eigenlijk in de overgang tussen wakker en slapen, volgens WebMD. Het is een zeer vreemde, dromerige en beangstigende ervaring. Verrassend, maar het komt maar al te vaak voor.

Het goede is dat slaapverlamming geen fysieke schade aan je lichaam kan veroorzaken. Dit gebeurt tijdens een van de twee slaap fasen genoemd hypnagogic en hypnopompic. Het hypnagogic slaap stadium vind plaats, vlak voordat je snel slaap valt. De hypnopompic slaap fase is wanneer je aan het ontwaken bent uit de REM-slaap. In elk stadium is slaapverlamming best wel eng.

Lees op de volgende pagina de symptomen en tips hoe je er vanaf kan komen. Ook is er een handig filmpje die alles uitlegt.

15585

ONTVANG DE NIEUWSTE & BESTE TIPS ALS EERSTE!

Krijg de beste Tips, Tricks & Life Hacks direct in je mail!

15856
15585

GRATIS DE NIEUWSTE & BESTE TIPS! 

Krijg de beste Tips, Tricks & Life Hacks direct in je mail!

15856
Scroll naar boven