Onderzoek: dit kind is de bengel van het gezin

Bengel Van Het Gezin

De persoonlijkheden van gezinsleden kunnen sterk variëren. Normaal gesproken is de ene ouder de verantwoordelijke, terwijl de andere wat meer relaxt is. Zo varieren de kinderen ook. Zo is de een zachtaardig en lief en is de ander de bengel van het gezin.

Het ondeugende kind in het gezin is waarschijnlijk moeilijk in de omgang en vereist veel aandacht. Als er geen aandacht wordt besteed, lijden zowel broers en zussen als ouders onder de gevolgen van zijn streken.

Natuurlijk kun je niet weten hoe je kinderen zullen zijn, maar als je meer kinderen hebt, is het niet ongebruikelijk dat het ene kind kalm en gemakkelijk in de omgang is, terwijl het andere een kleine rebel is die ieders grenzen verlegt.

Bengel van het gezin

Een nieuwe studie heeft ontdekt dat het als tweede geboren kind 40% meer kans heeft om de kleine duivel van het gezin te zijn.

Onderzoekers voerden de studie uit aan het Massachusets Institute of Technology. De resultaten toonden aan dat het tweede kind gedrag vertoonde zoals grappen maken, schade berokkenen en de grenzen van de ouders en hun broers en zussen op de proef stelden.

Bengel Van Het Gezin

Sterkere band met de ouders

De onderzoekers ontdekten dat het eerstgeboren kind vaak een sterkere band heeft met de ouders. Deels omdat het het eerste kind van de ouders is en deels omdat het oudere kind meer tijd heeft gehad om alleen met de ouders door te brengen.

Het tweede kind heeft dus meer behoefte aan aandacht en zal er alles aan doen om dat te krijgen.

Bengel Van Het Gezin

93370cookie-checkOnderzoek: dit kind is de bengel van het gezin

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven