Deze tijger wordt door het circus jarenlang verwaarloosd, maar dan wordt ze gered en ondergaat ze een geweldige transformatie

De verzorgers besloten Aasha voor te stellen aan Smuggler, een mannelijke tijger die naar gezelschap verlangde. Ze plaatstem de kooien naast elkaar zodat ze bij elkaar in de buurt konden komen, en Smuggler werd meteen verliefd.

Ook als was Smuggler drie keer zo groot als Aasha, zagen de verzorgers dat de tijgers goed met elkaar op konden schieten, dus besloten ze de tijgers onder toezicht samen in een kooi te laten. Voor Aasha had het niet beter kunnen uitpakken.

Na een paar bezoekers onder toezicht, waren de tijgers er klaar voor om permanent samen in één kooi te verblijven.

Nu, vijf jaar later zijn Aasha en Smuggler een koppeltje geworden, en zijn ze nog altijd onafscheidelijk. Aasha is nu een gezonde en speelse volwassen tijger. En ze houdt van zwemmen!

Aasha zal nooit in het wild vrijgelaten worden omdat ze in gevangenschap is opgegroeid, dit betekent dat ze niet de vaardigheden heeft geleerd om te overleven. Maar ze heeft een goed leven. En ze zal nooit meer zo behandeld worden als dat ze in het circus werd.

Smuggler and Aasha playing! Or, rather, Aasha annoying Smuggler. Video by Karin or Robert Saucedo (no idea which, but they're married, and Texas is a community property state, so it doesn't really matter…) 🙂

Geplaatst door In-Sync Exotics Wildlife Rescue and Educational Center op woensdag 17 augustus 2011


Wat vind jij? Reageer hieronder