GezondheidVrouw overlijdt bijna aan borstkanker, maar dan vind haar zoon een bh...

Vrouw overlijdt bijna aan borstkanker, maar dan vind haar zoon een bh uit die miljoenen levens zou kunnen redden.

Volgens breastcancer.org is borstkanker een ziekte die ongeveer 12 procent van de Amerikaanse vrouwen treft. En ook al zijn de sterftegetallen gedaald sinds 1989, verliezen nog altijd veel vrouwen hun borsten als gevolg van deze verschrikkelijke ziekte.

Om niet alleen meer vrouwen te redden maar ook om hun borsten te redden, is een vroege diagnose erg cruciaal. Een ongekende held op dit gebied is de 18 jaar oude Julian.

Julian Rois Cantu was pas 13 jaar oud toen er bij zijn moeder voor de 2de keer borstkanker werd gediagnostiseerd. De gedachten van het verliezen van zijn moeder had een grote invloed op de tiener – en wat hij toen deed tegenover zijn bijna stervende moeder kan uiteindelijk miljoenen vrouwen helpen bij het behouden van hun borsten als ze al eenmaal zijn gediagnosticeerd met kanker.

Julian, die nu 18 jaar oud is, ontwikkelde een bh die borstkanker kan detecteren.

Julian Rois Cantu was pas 13 jaar oud toen hij met de gedachten moest leven, dat hij misschien niet lang meer te gaan had met zijn moeder.

“De diagnose kwam te laat. Mijn moeder verloor haar beide borsten, en verloor bijna het leven,” vertelde Julian in de video hieronder.

Gelukkig won de moeder van Julian haar strijd tegen kanker, maar dat ging helaas wel ten koste van haar beide borsten. Door deze heftige ervaring kwam er opeens een idee op in Julian.

Toen hij 17 jaar oud was begon hij een bedrijf genaamd Higia Technologies, waarvan het doel is om zoveel mogelijke vrouwen te redden.

Door het bedrijf, ontdekte Julian een bh die signalen van borstkanker kan detecteren in een vroeg stadium. Door de 200 ingebouwde sensoren die veranderingen in de borsten van de vrouw kunnen waarnemen, houd het apparaat nauwkeurig de gezondheid van de borsten van de drager bij. En de vrouwen hebben dan onbeperkte toegang tot deze data door middel van een app.

Bekijk nu hieronder de video over de uitvinding van Julian:

https://youtu.be/jM5-xGsW4N8

Deel Dit Artikel!

Onze Nieuwsbrief

Volg Ons

0FansLike
0VolgersVolg
0VolgersVolg
1,002VolgersVolg
1VolgersVolg

Popular

Meer zoals dit
Lees verder

Heeft jouw oma je deze dingen wel geleerd? Dit moet je weten!

Iedereen weet het. Je geliefde oma heeft altijd de beste suggesties voor wie zich onwel voelt

Combineer deze twee bouwmarkt artikelen en lijm alles onverwoestbaar aan elkaar!

Combineer deze twee bouwmarkt artikelen en lijm alles onverwoestbaar aan elkaar, sterk mens die ze nog los krijgt!

Moeder vindt grote blaren op haar baby. Maar dan ontdekt ze het duistere geheim van haar oppas!

Iemand anders voor je kinderen laten zorgen vergt veel...